Forfatter: Gastromand.dk
Forberedelsestid: 60 mins Tilberedningstid: 15 mins Total tid: 1 hour 15 mins
Antal personer: 4
Ingredienser
- 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
- 5 kiks (tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i – hedder Cream Crackers/Biscuits)
- 0,5 tsk chili
- 0,5 tsk cayenne pepper
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 tsk gourmet salt
- Rigeligt med friskkværnet peber
- 1 øko æg
- En sjat fløde
Tilberedning
- Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen – believe me it works!
- Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
- Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
- Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Tilbehør
- Frisk rucola eller sprød iceberg
- Syltede agurker – rå agurk i burgere er for børn
- Skivet tomat
- Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
- Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)
Hjemmelavede burgerboller
Se opskriften her.