Husets Deep Pan PIZZA

 

  Ingredienser:

  • 2 dl lunkent vand

  • 10 g gær

  • 1 tsk groft salt

  • ½ spsk sukker

  • 315 g Tipo 00 hvedemel
     

  • Tomatsovs

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr og opløs gæren i vandet. Bland salt, sukker og mel og tilsæt det ad et par gange, indtil det er godt blandet ind i dejen.

  2. Lad røremaskinen gøre arbejdet, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den slipper skålens sider.

  3. Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og stil dejen til hævning på køkkenbordet. Lad den hæve ca. en time, til den når dobbelt størrelse.

  4. Skrab dejen ud på bordet. Stram dejen op ved at trække i de fire hjørner og saml dem på midten. Træk igen i de nye hjørner og saml dem på midten. Vend dejen med samlingen nedad og drej dejkuglen henover bordet, mens du former den mellem hænderne.

  5. Dæk kuglen til med fryseposen, og lad den hvile på køkkenbordet i 20 minutter.

  6. Spray eller smør din form godt. Læg dejkuglen på et let meldrysset bord med oversiden opad. Træk i dejen fra alle sider, så den strækker sig, mens du drejer den rundt. 

  7. Lad evt. tyngdekraften gøre arbejdet for dig ved at holde dejen lodret, mens den strækker sig nedad. Drej dejen, indtil du har en cirkel, der passer til formens størrelse. Det var som var oversiden, da det var en kugle, er stadig oversiden i formen.

  8. Læg dejen i en form med en diameter på ca. 23 cm. Læg en tallerken over som låg og sæt den i køleskabet. Lad dejen hæve i køleskabet i tre timer. Hvis du har travlt, kan du lade dejen hæve ca. 45 min. på køkkenbordet.

  9. Tag pizzadejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet, mens du varmer ovnen op.

  10. Jeg varmer mit bagestål op på den nederste ovnrille sammen med ovnen. Ovnen skal stå på undervarme kombineret med varmluft, hvis du har den funktion. Det giver nemlig et ekstra boost til bunden. Varm ovnen op til 240°. Det tager ca. 30 minutter, før stålet er gennemvarmt.

  11. Har du ikke denne ovnfunktion eller et bagestål, skal du varme en bageplade op sammen med ovnen (også på nederste rille) og varme ovnen op til 240° varmluft. Bag pizzaen i ovnen, indtil skorpen er gylden, tynd og sprød, og osten stadig er lys og blød. I min ovn tager det 11-12 minutter.