Trisse's Coleslaw

Coleslaw opskrift med nem og fedtfattig dressing

Coleslaw er en amerikansk spise, som bruges i tilsvarende situationer, som vi bruger kartoffelsalat i Danmark. Den er især velegnet til grillmad, barbeque eller BBQ, da den er nem at lave og nem at transportere. Opskriften er hentet fra programmet ”ha’ det godt” på DR1, hvor et af temaerne var slankemad. Denne coleslaw er fedtfattig og indeholder mange fibre.

Ingredienser

600 g gulerødder (ca. 8 af normalstørrelse)
½ spidskål
1,5 dl fromage frais
2 spsk mayonnaise
3 spsk god lys eddike
4-5 spsk rørsukker
2-3 spsk revet løg
2 spsk dijonsennep eller efter smag
Salt og peber

Fremgangsmåde

Gulerødderne skrælles og rives groft. De yderste blade fra spidskålen fjernes og det halveres. Den enten skæres meget fint med kniv eller skæres på en køkkenmaskine eller foodprocessor fint. Sidstnævnte er nemmest, men man kan sagtens skære det med kniv om end det cirka vil tage 15 minutter. Resten af ingredienserne blandes til en dressing og smages til. Gør den lidt mere sød og sur og salt, end påregnet i dressingen, da grøntsagerne vil tage en smule af smagen. Den skal være mere sød end sur og meget kraftig i smagen. Vend grøntsagerne i og smag til igen. Lad den stå i et par timer minutters tid før den serveres, da dressingen vil trække en del af væden ud af grøntsagerne og gøre coleslaw’en mere lækker.