Verdens bedste Lasagnette (4 personer)

Ingredienser:

Kødsovs:

 

Bechamelsovs

Skal det gå stærkt, kan en brik færdiglavet bechamel fint bruges, Lidl’s er udmærket, Karolines Mornaysovs kan også bruges.

 

Desuden anvendes

400 gram tørret pasta – pastapenne eller pastaskruer
+ eventuelt lidt revet ost

Fremgangsmåde:

Hakket oksekød svitses i lidt olie på en varm pande, og brun det godt af, da det giver masser af smag.

Hak løg og hvidløg fint og kom det ved et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, mælk og hønsebouillon. Lad det simre fem minutter, hvor du også kommer oregano i, og smager kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.

Så laver du bechamelsovs ved at smelte smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommes mel ved. Pisk rundt, og pisk så gradvist mælk i. bechamelsovs skal ikke være for tynd, men selvfølgelig heller ikke for tyk. Så justér eventuelt med mere mælk om nødvendigt. Lad det småsimre i fem minutter så melsmagen koges væk, og smag så sovsen til med revet muskatnød, salt og peber. Vælger du den færdiglavede, varmes den nogle minutter i mikroovn.

Fordel den tørre pasta i et ildfast fad, og hæld kødsovsen over. Vend det rundt.

Hæld så bechamelsovsen over (eventuelt også lidt ost), og bag lasagnetten i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30-35 minutter. så pastaen er helt mør.

Anret med friske basilikumsblade, og servér et stykke italiensk bondebrød til.