Valdemarsro pølsehorn

Tid i alt: 2 timer 45 min. |Arbejdstid: 30 min. | Antal: 16 stk.

Ingredienser til 16 pølsehorn

  • 20 gr gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yoghurt naturel (eller lign)
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0,75 dl olivenolie
  • 300 gr hvedemel
  • 100 gr grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 8 wienerpølser
  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk og tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.

Ælt dejen i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til den er smidig og nem at arbejde med.

Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.

Del dejen i to og rul ud i to cirkler, som deles i et  lagkagediagram med 8 lige store trekanter. Del pølserne i to og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.

Lad dem efterhæve i 1 time på køkkenbordet på en bradepande med bagepapir, dæk med et rent klæde.

Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 14-15 minutter.

Link til opskrift

https://www.valdemarsro.dk/polsehorn/