Price's Gullashsuppe

Ca. 3 Liter.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • 1/2 kg. oksebryst (andre udskæringer kan bruges, men vigtigt at kødet ikke er alt for magert.)
  • 100 g bacon i små tern
  • 300 g løg
  • 25 g hvidløg
  • 170 g gulerødder
  • 150 g bladselleri
  • 200 g røde peberfrugter
  • 400 g faste kartofler (Evt. lidt mere, hvis man ønsker mere “fyld” i suppen)
  • 400 g flåede, hakkede tomater
  • 1 1/2 l vand
  • 90 g flydende koncentreret hønsebouillon
  • 15 g edelsüss paprika
  • 5 g røget paprika
  • 1 g cayennepeber
  • 4 g stødt spidskommen
  • 1 1/2 g stødt peber
  • 20 g rørsukker
  • 40 g olivenolie
  1. Skær oksekødet i mindre tern.
  2. Hak løg og hvidløg, skræl gulerødder og selleri og skær det i små tern. 
  3. Rens peberfrugterne for kerner og skær dem i ganske tynde strimler på ca. 2-3 cm.
  4. Skræl kartoflerne og skær dem i mellemstore tern. 
  5. Steg baconet i suppegryden med halvdelen af olivenolien, til det er gyldent, og tag det op og sæt til side. Brun derpå kødet af i det tiloverblevne baconfedt og olie,- tag det op og sæt til side. (OBS - vigtigt at al væske fra kødet får lov til at stege væk og kødet bruner).
  6. Tilsæt resten af olivenolien. Sauter løg og hvidløg til de er klare.
  7. Tilsæt gulerødder, bladselleri og rød peber og lad det stege med i nogle minutter. til grønsagerne falder lidt sammen.
  8. Kom de to slags paprika, spidskommen og cayennepeber ved og lad det riste med mens der røres. (Paprika er slemt til at brænde på.)
  9. Kom bacon og kød tilbage i gryden
  10. Tilsæt flåede tomater og bouillon (Vand blandet med koncentreret hønsefond).
  11. Lad suppen koge roligt i ca. 1 1/2 time eller til kødet er mørt. 
  12. Kom kartofler i suppen til sidst og lad dem koge med til de er møre. 
  13. Smag til med rørsukker, peber og evt. ekstra salt.
  14. Server suppen rygende varm med en klat cremefraiche og lidt fintklippet purløg på toppen.

Se video på Youtube