Store bløde burgerboller (14-15 stk.)
Burgerbollerne her passer godt til både en almindelig burger og til Pulled Pork.
Ingredienser
- 25 gr. gær
- 5 dl. lunt vand
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 2 æg
- 100 gr. blødt smør
- 1 kg. hvedemel
- æg til pensling
- Evt. Sesamfrø til drys
Fremgangsmåde
- Start 3 timer før de skal bruges.
- Kom alle ingredienserne i røremaskinen - Vand og gær først.
- Ælt dejen godt igennem.a
- Hæves lunt og tildækket i 60 minutter.
- Vejes af til boller på ca. 120 gram.
- Bollerne spændes opg trykkes derefter flade - Benyt evt. kagerulle.
- Lægges på plade og efterhæver i 20-30 minutter
- Pensles med æg pisket sammen med et par spsk. mælk og drysses med sesamfrø.
- Bages i 12 minutter ved 225 grader.
- Køles af på en rist.
Opskriften er baseret på spisestuen.dk opskrift