1 dl lunkent vand (ca 30 gr.)
25 gr. gær
75 gr. margarine
ca 450 gr (7½ dl) mel
1 dl ymer
1 æg
½ tsk salt
Fyld:
8 wienepølser
Kryddersennep (kan udelades)
Æg til pensling
Vand og gær røres sammen.
Margarinen smuldres i melet.
Vand, ymer, æg og salt tilsættes og dejen æltes godt igennem (evt. i en køkkenmaskine i ca 5 minutter)
Stilles til hvning et luint sted i ca. 30 minutter.
Dejen slåes ned og deles i to.
Udrulles i to cirkler, som hver deles i 8 trekanter.
½ tsk sennep og ½ pølse lægges på hver trekant, som rulles sammen fra den brede ende mod spidsen.
Stilles på plade med spidsen ned af.
Efterhæves ca 10 minutter på plade.
Pensles med æg.
Bagetid: 20-25 minutter ved 200 grader C.