Pølsehorn


 

Ingredienser (16 stk)

1 dl lunkent vand (ca 30 gr.)

25 gr. gær

75 gr. margarine

ca 450 gr (7½ dl) mel

1 dl ymer

1 æg

½ tsk salt

Fyld:

8 wienepølser

Kryddersennep (kan udelades)

Æg til pensling

Fremgangsmåde:

Vand og gær røres sammen.

Margarinen smuldres i melet.

Vand, ymer, æg og salt tilsættes og dejen æltes godt igennem (evt. i en køkkenmaskine i ca 5 minutter)

Stilles til hvning et luint sted i ca. 30 minutter.

Dejen slåes ned og deles i to.

Udrulles i to cirkler, som hver deles i 8 trekanter.

½ tsk sennep og ½ pølse lægges på hver trekant, som rulles sammen fra den brede ende mod spidsen.

Stilles på plade med spidsen ned af.

Efterhæves ca 10 minutter på plade.

Pensles med æg.

Bagetid: 20-25 minutter ved 200 grader C.