Mørbradbøffer med bløde løg

Mormormad, når det er bedst. En klassiker, der aldrig går af mode. De stegte mørbradbøffer smager fantastisk med bløde løg og brun sauce. Du kommer til at vække begejstring med denne livret.

Ingredienser (3-4 personer):

Tilbehør

Fremgangsmåde

Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden i bøffer 3 cm tykke. Stil hvert stykke på højkant og bank dem evt. let med en kødhammer. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Skær løgene i tynde skiver. Varm halvdelen af smørret på en pande og steg løgene lysebrune. Tilsæt 2 spsk vand og ½ tsk salt, og lad løgene stege, til vandet er opsuget. Tag løgene af panden og hold dem varme under stanniol. 

Varm resten af smørret gyldent på panden. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Tag bøfferne af panden og hold dem varme under stanniol. 

Hæld bouillon og fløde på panden. Varm det igennem og jævn med saucejævner. Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør. 

Kog kartoflerne.

Tips

Hvis løgene skal være sprøde, steges de i olie, der tilsættes ikke vand. De skal ikke dækkes til, mens bøfferne steger. 

Opskriften er baseret på voresmad.dk opskrift